آیینه ها همواره در طول تاریخ ابزار هایی برای نشان دادن خود ما، به ما بوده اند. مطمئنا موبایل های ما آینه های جدید هستند. ما اکنون از تکنولوژی فعلی و در دسترس مان استفاده میکنیم تا آنچه که واقعی است را تصویر سازی کنیم.
آینه های معمولی واقیت محض را نشنان نمی دهند. در واقع ما خودمان را در آیینه ،آن طوری که دیگران ما را میبینند نمی بینیم.
برعکس، آینه ها همچنین ابزارهایی ادراکی قوی برای کمک به ما در درک حالت ذهنی خودمان هستند.
ثابت شده که آینه درمانی بینش و بصیرت واقعی را در یک قالب بالینی به ما ارائه میدهد. یک عارضه نارسایی بدن وجود دارد که شخص با وزن مناسب و معمولی خود را چاق تصور میکند. یک خانم جوان که دچار این مشکل شده به آینه به خودش نگاه میکند و انعکاس یا تصویر خودش را بسیار چاق تر و بزرگ تر از سایز واقعی خودش میبیند.
یکی از تاثیرات شناخته شده آینه ها این است که آنها توهم ایجاد میکنند. تحقیقات انجام شده در دانشگاه (مک کاری) نشان داد که افراد وقتی به تصاویر افرادی که از نظر سایز بزرگ تر یا کوچک تر از آنها هستند نگاه میکنند تحت تاثیر قرار میگیرند این بر مکانیسم ادراکی آن ها تاثیر میگذارد، به طوریکه باعث میشود دچار توهم شوند.
وقتی که 10 دقیقه در چشم یک نفر خیره می شوید میبینید که توهم ایجاد می شود، همین اتفاق میتواند زمانیکه شما در آینه به چشمان خود خیره می شوید نیز رخ دهد.
امتناع از آینه نیز یک واقعیتی است که مانع فرد از نگاه کردن به تصویر خودش میشود. در تکنولوژی های جدید آینه های جدیدی به نام Mini Mirror صورت شما را طوری اسکن میکند تا تمام عیب ها و نقص های موجود را در صورت را به درستی کشف کند. یعنی تمام مشکلات پوستی مثل چروک، خصوصیات ظریف چهره و نقاط و لک های قرمز همگی نمایش داده می شود.
انعکاس شما در این قالب شفاف و واضح ابزاری است تا به شما کمک کند تا تصمیمات درستی برای داشتن یک سبک زندگی سالم اتخاذ کنید. اما ممکن است از طرفی تاثیرات منفی روی روحیه فرد مبنی بر احساس ناکافی بودن یا احساس زشت بودن بگذارد. تکنولوژی آینه های هوشمند درک و شناخت کافی و مناسبی از چهره یا بدن به ما می دهد البته که مکن است تاثیرات نا خوشایند نیز روی فرد بگذارد.